70 procent van de Nederlanders heeft slechte suikerkennis

Zo’n 70 procent van de Nederlanders weet niet dat melk en vleeswaren suiker bevatten. De helft van hen weet bovendien niet dat hartige snacks suiker bevatten.

Ook over de invloed van deze suikers op het ontstaan van gaatjes op het gebit is de kennis gebrekkig.

Dat blijkt uit onderzoek dat marktonderzoekbureau Kien deed onder ruim elfhonderd Nederlanders in opdracht van een tandpastamerk. Hierbij werd gekeken naar de kennis op het gebied van suikers en mondverzorging.

Uit deze studie bleek ook dat de gemiddelde Nederlander het gebit onvoldoende verzorgt en slecht op de hoogte is van suikerinname en de invloed van suikers op het ontstaan van cariës. Cariës is nog altijd de meest voorkomende infectieziekte ter wereld. Maar liefst 80 procent van de bevolking krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Eén op de drie Nederlanders poetst minder dan tweemaal per dag zijn tanden en een poetsbeurt duurt gemiddeld korter dan de aanbevolen twee minuten.
Daarnaast weet men vaak niet dat suikers niet alleen in zoetigheden en snacks zitten.

Zo is 70 procent van de Nederlanders er niet van op de hoogte dat melk en sommige vleeswaren suikers bevatten.

24 kilo suiker
Cariës ontstaat door bacteriën in tandplaque, die zich vermenigvuldigen tussen de poetsbeurten door. Deze bacteriën voeden zich met de suikers uit eten en drinken. Daarbij ontstaan suikerzuren die het glazuur kunnen aantasten, wat uiteindelijk gaatjes in het gebit kan veroorzaken.

Daaraan wordt men gedurende de hele dag blootgesteld. Ondanks een gezonde gebitsverzorging blijft er daarom altijd een risico bestaan door suikerconsumptie, die voor de gemiddelde Nederlander bestaat uit zo’n 24 kilo per jaar.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.