Hoog cholesterol op jonge leeftijd schadelijk

Jongeren van twintig zouden al op hun cholesterol moeten letten, want ook op die leeftijd kan slecht cholesterol de aderen schade toebrengen. Later in hun leven kan dit een probleem worden.

Op dit moment wordt pas op latere leeftijd gelet op het cholesterolgehalte in het bloed, omdat dat de levensfase is dat hart- en vaatziekten om de hoek komen kijken.
Maar volgens onderzoekers van de University of California kan met ingrijpen op jonge leeftijd veel leed voorkomen worden.

Leeftijd
3200 mensen werden twintig jaar lang gevolgd. Diegenen die op een vrij jonge leeftijd al een hoog cholesterol hadden, bleken op latere leeftijd meer kans te hebben op hart- en vaatziekten.
Het maakte niet uit hoe hoog hun cholesterol op dat moment was. De resultaten zijn terug te lezen in Annals of Internal Medicine.

De American Heart Association raadt aan dat iedereen ouder dan 20 jaar elke vijf jaar zijn bloed laat testen.

Leefstijl
Wanneer jongeren een hoog cholesterol hebben, vinden de onderzoekers niet dat ze dan maar cholesterolverlagende middelen moeten gebruiken.
Het is namelijk nog niet onderzocht hoe veilig en effectief dat is. Maar een gezonde leefstijl met goede voeding en genoeg beweging is voor deze groep extra belangrijk.

Bron: Nu.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.