Mensen met obesitas steeds vaker ondervoed

In 44 procent van de landen wereldwijd komt ondervoeding “in zeer serieuze mate” voor. In deze 129 landen is ‘een op de drie mensen ondervoed.

Ondervoeding wordt vaak geassocieerd met kinderen die honger lijden, een groeiachterstand hebben en vatbaar zijn voor infecties, maar volgens gegevens uit het Global Nutrition Report wordt juist obesitas een steeds groter probleem op het gebied van ondervoeding.

Ondervoeding hoeft niet te betekenen dat iemand te weinig eet. Ook als iemand wel veel eet, maar niet genoeg gezonde stoffen binnenkrijgt, kan ondervoed raken.

Obesitaspatiënten kunnen ondervoed raken door een overmatige consumptie van suiker en zout en een tekort aan andere voedingsstoffen.

In Amerika is een huishouden gemiddeld zo’n 8 procent van het inkomen kwijt aan extra gezondheidszorg wanneer iemand binnen het gezin aan obesitas lijdt.

Ondervoeding

Volgens onderzoeker Corinna Hawkes zal het onderzoek het beeld hervormen dat de wereld heeft van ondervoeding. “Ondervoeding kan er toe leiden dat iemand te dun is of niet snel genoeg groeit, maar het kan ook betekenen dat iemand overgewicht heeft of een te hoge bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot diabetes.”

Het aantal kinderen onder de vijf jaar dat overgewicht heeft is wereldwijd dermate aan het stijgen dat het bijna evenredig is aan het aantal kinderen met ondergewicht.

De onderzoekers zijn bezorgd dat “ondervoeding de nieuwe standaard wordt” en hopen dat er vanuit de politiek meer aandacht en geld beschikbaar zal worden gesteld om dit probleem aan te pakken.

Bron: NU.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 61 reviews.