obesitas en overgeiwcht

Dertig procent van de wereldbevolking is te dik of lijdt aan obesitas. Dat zijn twee keer zoveel mensen als in 1980, blijkt uit een studie die onlangs is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

obesitas bij kinderen

In hoeverre vaders betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind zou volgens onderzoekers van invloed zijn op de ontwikkeling van obesitas bij kinderen tussen de twee en vier jaar oud.

kans op obesitas verkleinen

Het vervangen van 1 glas frisdrank door 1 glas water op een dag kan het risico op obesitas met 15 procent verminderen.

Het vervangen van een glas bier door een glas water kan het risico op obesitas zelfs met 20 procent verminderen.

obesitas en ondervoeding

In 44 procent van de landen wereldwijd komt ondervoeding “in zeer serieuze mate” voor. In deze 129 landen is een op drie mensen ondervoed. Ondervoeding wordt vaak geassocieerd met kinderen die honger lijden.

beweging voor gezondheid

Op middelbare leeftijd fysiek fit zijn lijkt het risico op een beroerte op hogere leeftijd te verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Texas. De resultaten van het onderzoek onder ruim 19.815 deelnemers verschenen in Stroke.

obesitas en overgeiwcht

In 44 procent van de landen wereldwijd komt ondervoeding “in zeer serieuze mate” voor. In deze 129 landen is ‘een op de drie mensen ondervoed. Volgens gegevens uit het Global Nutrition Report wordt juist obesitas een steeds groter probleem op het gebied van ondervoeding.

De ziekte coeliakie, ook wel glutenintolerantie, komt steeds meer voor in Nederland. Toch zijn er veel mensen die niet weten dat ze aan coeliakie lijden. Coeliakiepatienten kunnen geen gluten (een voedingsstof in producten met bepaalde graansoorten) verdragen.

Vrouwen die meer dan veertig uur in de week werken, lopen een hoger risico op diverse ziekten zoals kanker, reuma, depressie en hartziekten dan mannen die hetzelfde aantal uren werken.

Langdurig hardlopen heeft een positief effect op de botdichtheid, een variabele die direct samenhangt met de kwaliteit van je botten. Hoe groter de afstand die wordt gerend, hoe beter. Dat blijkt uit nieuw Spaans onderzoek.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 63 reviews.