Vrouwen leven gezonder en langer dan vroeger

Vrouwen leven gezonder en langer dan vroeger. Daarnaast overlijden steeds minder vrouwen door moedersterfte, zo valt te lezen in een bericht dat de Verenigde Naties naar buiten brachten. In de afgelopen 23 jaar is het aantal gevallen van moedersterfte wereldwijd met 45 procent gedaald.

Niet alleen op gezondheidsvlak doen vrouwen het beter dan ooit. Ook qua ontwikkelingskansen is de vrouw erop vooruitgegaan. Zo hebben steeds meer meisjes en vrouwen toegang tot onderwijs.

Dit leidt er onder meer toe dat vrouwen vaker werken, betere opgeleid zijn en later trouwen. De komende jaren moet de positie van de vrouw nog veel sterker worden. De VN heeft gelijke rechten voor man en vrouw als een belangrijk doel benoemd.

Verschillen
Verschillen zijn er echter nog veel. Zo ziet de VN dat 77 procent van de mannen werk heeft, tegenover 50 procent van de vrouwen. Ook geweld tegen vrouwen blijft een groot probleem. Een op de drie vrouwen is wel eens slachtoffer van geweld. Zo’n 60 procent van hen meldt daar echter niks over.

Een ander verschil is wel in het voordeel van de vrouwen. Zij worden gemiddeld 72 jaar oud terwijl mannen het met een gemiddelde levensverwachting van 68 jaar moeten doen.

Bron: ANP.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.