De producten op het aanrecht kunnen gewicht voorspellen

Wat consumenten op hun aanrecht hebben staan, kan voorspellen hoeveel ze wegen. Mensen die een fruitschaal in het zicht hebben staan, zijn gemiddeld slanker dan degenen die telkens langs snoep of frisdrank lopen.
Dat blijkt uit een onderzoek van De Amerikaanse Cornell University. De resultaten zijn verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Health Education and Behavior.

De onderzoekers vroegen aan 481 vrouwen wat ze in de keuken hebben staan aan apparatuur en producten. De vrouwen gaven bovendien hun lengte en gewicht door. Vervolgens werden de keukens van 215 andere vrouwen gefotografeerd om te kunnen zien wat zij zoal op het aanrecht hadden liggen. Hun BMI werd ook in kaart gebracht.

De onderzoekers vonden een duidelijk verband tussen het BMI van de deelnemers en de inhoud van hun keuken. Vrouwen die alleen een fruitschaal in het zicht hadden staan, hadden gemiddeld een lager BMI dan vrouwen met snoep, ontbijtgranen of frisdrank op het aanrecht. Het verschil in gewicht liep uiteen van 9,4 tot 14,4 kilo.

Andere inrichting

Deelnemers met een gezond gewicht bleken hun keuken daarnaast anders in te richten dan zware proefpersonen. Vrouwen met een normaal gewicht hadden over het algemeen gezondere producten op hun aanrecht liggen. Bovendien kochten zij vaker kleinere verpakkingen en bewaarden ze snacks vaker uit het zicht, bijvoorbeeld in een la of kast.

Hoewel het onderzoek niet aantoont dat je van snoep voor het grijpen hebben liggen zwaarder wordt, is het volgens de wetenschappers wel verstandig om stil te staan bij wat je in je keuken legt. “Je eet wat je ziet. We hebben een gezegde in ons lab: ‘Als je slank wilt zijn, doe dan hetzelfde als slanke mensen doen'”, zegt Brian Wansink. “Het kan geen kwaad om alle verleidingen op te bergen en alleen de fruitschaal in het zicht te laten staan op het aanrecht.”

Bron: Gezondheidsnet.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.