Gezond humeur, gezond gewicht

Werk aan je humeur, dan volgt je lichaam vanzelf. Dat is kort wat Amerikaans onderzoek suggereert. Een beter humeur kan de link zijn naar gewichtsverlies.

Het onderzoek van het Group Health Research Institute in Seattle vergeleek eerder onderzoek dat aantoont dat zwaarlijvigheid de kans op depressie met 50 procent verhoogt naar 150 procent.

Wederzijds
”Ik verwacht dat de relatie tussen depressie en fysieke activiteit beide kanten op werkt,” zegt hoofdonderzoeker Gregory Simon. ”Meer fysieke activiteit leidt tot een verbetering op het gebied van depressie en verbetering van de depressie leidt tot een verhoogde fysieke activiteit. Dat die twee vaak samengaan is wel duidelijk, maar het is nog niet helder wat wat veroorzaakt.”

Focus
Simon en collega’s onderzochten 203 vrouwen tussen de 40 en 65 met een gemiddelde BMI van 38,3. De deelnemers ondergingen tests om hun gewicht, depressiescore, fysieke activiteit en voedselinname te meten. De vrouwen werden in twee groepen verdeeld: de ene groep richtte zich uitsluitend op gewichtsverlies en de andere groep op gewichtsverlies en depressie. Een jaar lang gingen ze naar groepssessies.

Aandacht
De wetenschappers ontdekten dat de grootste veranderingen plaatsvonden in de eerste zes maanden, daarna stabiliseerden de resultaten. Na zes maanden had van de vrouwen die aan hun depressiescore hadden gewerkt 38 procent ten minste vijf procent van haar lichaamsgewicht verloren. Dit vergeleken met 21 procent van de vrouwen die hetzelfde gewicht verloren maar geen daling – of zelfs een toename – lieten zien in de depressiescore.

Bron: telegraaf.nl/vrouw

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.