Kinderobesitas: minder risico wanneer vader rol speelt in opvoeding

Ontwikkeling van obesitas bij kinderen

In hoeverre vaders betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind zou volgens onderzoekers van invloed zijn op de ontwikkeling van obesitas bij kinderen tussen de twee en vier jaar oud.

Wanneer de vader een rol speelt bij het verzorgen en opvoeden van het kind, heeft het kind volgens de onderzoekers minder kans op overgewicht.

Daarbij is het vooral van invloed of de vader geregeld met het kind gaat buitenspelen en in beweging komt. Bij deze kinderen neemt de kans op overgewicht met 30 procent af. Ook het aankleden en wassen van een kind zorgt volgens de onderzoekers voor 33 procent afname in de kans op overgewicht.

Tijdens het onderzoek werd informatie vergeleken van 10.700 kinderen die onderdeel waren van het Early Childhood Logitudinal Study-Cohort in de Verenigde Staten. In deze studie, gepubliceerd in Obesity, werden kinderen die in 2001 geboren waren tot hun vierde levensjaar gevolgd. De onderzoekers maakten een selectie van 3.900 kinderen waarbij de vader in huis woonde, maar niet betrokken was bij de opvoeding.

Lees het volledige artikel hier >>

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 61 reviews.