Selecteer een pagina

Kwart vrouwen ontkent overgewicht25 procent van de zwaarlijvige vrouwen denkt dat zij geen gewichtsprobleem heeft. Volgens wetenschappers vinden steeds meer vrouwen hun gewicht ‘normaal’, omdat de bevolking over het algemeen dikker wordt.

Voor het onderzoek werden aan meer dan 2200 Amerikaanse vrouwen tussen de 18 en 25 vragen gesteld over hun gewicht en hun perceptie daarop. De helft van de ondervraagde vrouwen had overgewicht.

Overgewicht
Een kwart van de ondervraagden met overgewicht, ontkent haar zwaarlijvigheid. Ze gaven juist aan te weinig of normaal te wegen. Van de vrouwen met een normaal gewicht, gaf één op de zes aan dat zij zichzelf te dik en te zwaar vond.

Dit vertekende beeld kan volgens de onderzoekers veel nadelen hebben. Zo zullen mensen die ontkennen dat ze gewichtsproblemen hebben, minder snel op dieet gaan en minder op hun voeding letten.

BMI uitrekenen
De onderzoekers raden artsen aan om het BMI van elke patiënt uit te rekenen, om zo te zorgen dat mensen een goed beeld van hun gewicht en gezondheid krijgen.

Het onderzoek van de University of Texas is gepubliceerd in het vakblad Obstetrics and Gynecology.

Bron: gezondheidsnet.nl