Risico op obesitas neemt 15% af bij vervanging glas frisdrank door water

Het vervangen van 1 glas frisdrank door 1 glas water op een dag kan het risico op obesitas met 15 procent verminderen.

Dit zeggen onderzoekers van de universiteit van Navarra, die de resultaten van hun onderzoek onder 16.000 deelnemers bekendmaakten tijdens een congres over obesitas in Porto.

Het vervangen van een glas bier door een glas water kan het risico op obesitas zelfs met 20 procent verminderen. Voor wijn geldt dat niet. Volgens sommige experts weten veel mensen niet hoe calorierijk alcohol, en dan met name bier, eigenlijk is.

Daarbij geldt dat mensen die veel alcohol drinken ook vaak meer eten. “Je gaat niet uit met het idee ‘ik wil echt een döner kebab’, als je al drie maaltijden hebt gehad”, zegt Paul Christiansen van de Liverpool University.

Drinkgedrag & obesitas

Het onderzoek van de universiteit van Navarra vond plaats over een periode van acht jaar, waarin studenten vanaf het moment dat ze begonnen met hun studie werden gevraagd naar hun drinkgedrag. Vervolgens moesten ze elke twee jaar dezelfde vragen opnieuw beantwoorden.

Na acht jaar bleken 873 deelnemers obesitas te hebben. Aan de hand van wiskundige modellen werd bekeken wat er zou zijn gebeurd als de deelnemers dagelijks een glas water hadden gedronken in plaats van bier, wijn, frisdrank of andere drank.

Snel maar verantwoord afslanken?

Kies dan nu het HCG dieet dat het beste bij u past!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Nu.nl/gezondheid

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 64 reviews.