water of light dranken drinken?

Voldoende water drinken helpt afvallen
We weten allemaal dat we genoeg moeten drinken tijdens de zomermaanden om gehydrateerd te blijven, maar velen zijn er niet van op de hoogte hoeveel ze exact moeten drinken. Ook beseffen ze niet dat water je kan helpen slank te blijven.

Afvallen
Weinigen beseffen dat het drinken van een groot glas water voor een maaltijd kan helpen je hongergevoel te beperken en je aanmoedigt minder te eten. Een studie toont aan dat je dan 13 procent minder calorieën bij je maaltijd opneemt. Wanneer je genoeg drinkt, is je concentratievermogen beter en is je stressniveau lager. Door je dagelijkse frisdrank te vervangen door water kun je in een jaar tijd 4,5 kilo kwijtraken. Ook blijkt uit onderzoek dat je door het drinken van een liter water per dag sneller gewicht verliest en minder lichaamsvetten hebt dan wanneer je andere dranken kiest.

Koffie en thee
Koffie mag ook, maar overdrijf er niet mee, want te veel cafeïne kan leiden tot een slechte nachtrust, een hogere hartslag en stress. Uit recent onderzoek blijkt dat ook thee je lichaam goed hydrateert.
Onderzoekster Carrie Ruxton: “Als je graag een kopje thee drinkt op een warme zomerdag, doe dat dan, het hydrateert even goed als een glas water.”

Light dranken?
De kans op overgewicht stijgt met 41% per glas light drank. Mensen die light drinken zouden geen kilo’s kwijtraken. Ze zouden zelfs zwaarder worden volgens een nieuwe studie. Deze bevindingen komen voort uit een acht jaar durend onderzoek door de Universiteit van Texas. Wat de onderzoekers volgens eigen zeggen niet verraste was dat het drinken van frisdank in verband kan worden gebracht met overgewicht. Wat wel verrassend was, was dat tijdens het onderzoek al bleek dat mensen die alleen light dranken nuttigden een grotere kans hadden op overgewicht.
Het was zelfs zo, toen de onderzoekers de gegevens nader bestudeerden, dat bijna al het risico op overgewicht voortkwam uit de light dranken en niet de normale frisdranken. De kans om te zwaar te worden steeg maar liefst met 41% met elk genuttigd light drankje.

Van light word je dik
Het team van onderzoekers onderzocht gegevens van acht jaar lang. De groep onderzochte mensen was 1550 man groot en in de leeftijd van 25 tot 64. Van de groep van 622 deelnemers met een normaal gewicht aan het begin van het onderzoek, had een derde overgewicht aan het einde van het onderzoek.
Bij de mensen die regelmatig normale frisdrank dronken was de verhoging van de kans om te zwaar te worden:

  • 26% bij 1/2 glas per dag
  • 30,4% bij 1 glas per dag
  • 32,8% bij 1 tot 2 glazen per dag
  • 47,2% bij meer dan 2 glazen per dag

Bij de mensen die regelmatig light frisdrank dronken was de verhoging van de kans om te zwaar te worden:

  • 36,5% bij 1/2 glas per dag
  • 37,5% bij 1 glas per dag
  • 54,5% bij 1 tot 2 glazen per dag
  • 57,1% bij meer dan 2 glazen per dag

Van light word je niet dik
Bij het onderzoek wordt stellig opgemerkt dat een onderzoek van deze soort niet bewijst dat light dranken de oorzaak zijn van overgewicht. Het toont wel aan dat er verband is tussen het drinken van light dranken en overgewicht. Wat bijvoorbeeld een verklaring zou kunnen zijn is dat mensen die zien dat ze te zwaar worden overschakelen op light. En dat ondanks deze omschakeling hun gewicht blijft toenemen om andere redenen.
Veel mensen denken dat je door light dranken vanzelf afvalt en dat het beter voor ze is. Maar de frisdranken op zich zijn niet de oorzaak van het overgewicht. Het is niet zo dat als je een cola light drinkt bij je hamburger en friet je niet dik wordt. Als je niets anders doet om af te vallen ga je niet afvallen. Je eetpatroon blijft immers even slecht.

Word je nou wel of niet dik van light dranken: De “Alice in Wonderland” Theorie
De manier waarop je dik wordt van light drank kan worden vergeleken met een scene uit de film Alice in Wonderland. Hierin is Alice beledigd omdat haar thee wordt aangeboden maar niets krijgt, ook al had ze niet eens om thee gevraagd. Dus pakt ze zelf maar wat thee en brood met boter.
Dat zou wel eens hetzelfde kunnen zijn wat er met ons lichaam gebeurt als we een zoete light drank nemen waar geen calorieën inzitten. Uit een ander onderzoek, waarin jonge ratten op een dieet van kunstmatige zoetmiddelen stonden, bleek dat ze meer behoefte hadden aan calorieën dan de ratten die echte suiker kregen. Als je je lichaam iets aanbiedt dat heel zoet is (en wat dus veel calorieën zou moeten bevatten) maar het niet de ‘beloofde’ calorieën levert, raakt je lichaam gealarmeerd. Er moeten calorieën zijn en het zal dus gaan zoeken naar de beloofde maar niet geleverde calorieën. Wij denken dat we slimmer zijn dan ons lichaam en het voor de gek kunnen houden. Maar misschien laat ons lichaam zich niet voor de gek houden. Als je je lichaam niet de calorieën geeft die je het beloofde, zal je lichaam wraak nemen door nog meer calorieën te willen. Sommige onderzoeken naar light dranken suggereren eerder al dat light dranken de eetlust bevorderen.

Kortom, kies voor water en drink, zeker in de zomer en tijdens het HCG Oral dieet, voldoende!

Bron: hln.be en dieetblog.com

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 62 reviews.