14 November, Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag 2011Vandaag, 14 november, is het Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag is de belangrijkste wereldwijde bewustwording campagne voor diabetes. Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.

Diabetes komt steeds vaker voor. Wereldwijd is er sprake van een epidemische toename. de World Health Organization (WHO) zal het in 2030 gaan om zo’n 366 miljoen. Nu al eist diabetes 3 miljoen doden per jaar, eveneens volgens de WHO.

Nederland telt ongeveer 1 miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen daar ruim 71.000 mensen bij. De aandoening treft ook steeds vaker jongeren en kinderen. Diabetes is in Nederland de grootste oorzaak van blindheid en amputatie en de grootste ‘toeleverancier’ van hart- en vaatziekten. Bovendien zeggen de cijfers dat mensen met diabetes een twee keer zo grote kans hebben op het krijgen van een depressie.

Diabetes is een sluipmoordenaar
In Nederland sterven net zo veel mensen aan diabetes (suikerziekte) als aan borstkanker, namelijk ongeveer 3000 per jaar. Dat stelt het Diabetes Fonds aan het begin van een voorlichtingscampagne over de gevaren van suikerziekte.

Veel mensen weten niet dat ze aan de ziekte lijden, terwijl hun lichaam wel wordt aangetast. Diabetespatiënten hebben bijvoorbeeld een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en nierfalen.

Ook kunnen ze blind worden, sneller dement raken, of moeten ze amputaties ondergaan.

Het Diabetes Fonds schat dat in totaal een miljoen Nederlanders suikerziekte hebben: driekwart weet het, maar een kwart nog niet.

Groei
Het aantal patiënten groeit; deskundigen schatten dat er per dag ca. 200 patiënten bij komen. De groei komt onder meer door het feit dat steeds meer mensen te dik zijn. Mensen met overgewicht hebben een grotere kans om suikerziekte te krijgen.
Het Diabetes Fonds wil geld inzamelen voor meer wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten over de Wereld Diabetes dag? Ga naar www.werelddiabetesdag.nl

Voorkom diabetes: zorg voor een gezond lichaamsgewicht.
HCG Oral: Snel en blijvend afslanken op een natuurlijke manier!

Bronnen: Werelddiabetesdag.nl, diabetes24-7.nl en Nu.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.