30 Procent van de wereldbevolking is te zwaar

Overgewicht & obesitas

Dertig procent van de wereldbevolking is te dik of lijdt aan obesitas. Dat zijn twee keer zoveel mensen als in 1980, blijkt uit een studie die onlangs is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

Ongeveer 2,2 miljard volwassenen en kinderen hebben gezondheidsproblemen doordat ze te dik zijn. Onder hen hebben 600 miljoen volwassenen en 108 miljoen kinderen een BMI boven de 30, wat betekent dat ze ernstig overgewicht hebben.

Slechte eetgewoonten en weinig lichaamsbeweging zijn volgens de deskundigen de belangrijkste oorzaken van het groeiend aantal mensen met gevaarlijk overgewicht.

Verstedelijking en economische ontwikkeling hebben ook in arme landen voor een toename van obesitas gezorgd doordat een deel van de bevolking is overgeschakeld van een traditioneel groenterijk dieet op goedkoop, bewerkt voedsel met veel vet, suiker en zout.

De onderzoekers maken zich grote zorgen over de wereldwijde gezondheid. Zij stellen dat in 2015 ongeveer 4 miljoen mensen zijn overleden als direct gevolg van hun zwaarlijvigheid, 28 procent meer dan in 1990.

Lees het volledige artikel op Nu.nl >>

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 63 reviews.