Een gezonde levensstijl kan veroudering zelfs terugdraaien

Het is nooit te laat om een gezonde levensstijl aan te nemen, zo blijkt uit een studie.

Gezond eten, bewegen, meditatie, een uitgebreid sociaal netwerk, … het zijn allemaal zaken die geassocieerd worden met een goede gezondheid.

Maar zelfs al bent u eerder van het zondigende type, uit een nieuwe studie blijkt dat het nooit te laat is om te genieten van de voordelen van een nieuwe, gezondere levensstijl en dat die nieuwe levenswijze de celveroudering zelfs kan omkeren. Nochtans werd lang gedacht dat zoiets niet mogelijk was.

Een 5-jarige studie bij 35 mannen met een prille vorm van prostaatkanker, die gepubliceerd werd in het vakblad The Lancet Oncology, heeft aangetoond dat veranderingen in de levensstijl een impact kunnen hebben op veroudering en ouderdomsziektes op celniveau, namelijk door een verlenging van de telomeren.

Beschermende hoedjes

Telomeren zijn de ‘hoedjes’ die de uiteinden van de chromosomen en dus ook onze genen beschermen, vergelijkbaar met de dopjes op schoenveters om te verhinderen dat ze beginnen te rafelen. Hoe ouder we worden, hoe korter de telomeren

Uit eerder onderzoek werden kortere telomeren al gelinkt met celveroudering en een verhoogd risico op ouderdomsziektes zoals kanker en dementie, alsook met een vroegtijdige dood.

‘Uit vroegere studies weten we dat ongezonde voeding, roken, chronische emotionele stress, eenzaamheid, depressie telomeren mogelijk kunnen verkorten. Maar deze studie toont voor het eerst aan dat we ze ook opnieuw kunnen verlengen’, zegt hoofdonderzoeker Dean Ornish van de universiteit van Californië in San Francisco.

Ga de strijd tegen veroudering van huid, lichaam en geest aan door een gezondere levensstijl te combineren met dagelijks gebruik van Elegance Purelift gezichtscreme en Elegance NextGen anti-aging tabletten.

Vind hier meer informatie over de Elegance Anti Aging lijn >>

Bron: Knack.be

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 46 reviews.