Kinderen die vaak antibiotica slikken komen sneller aan

Kinderen die meer dan zeven keer antibiotica voorgeschreven kregen worden later zwaarder dan kinderen bij wie dat niet het geval was.

Dit blijkt uit een onderzoek van de John Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Voor deze studie werden de medische gegevens van ca. 164.000 kinderen tussen 3 en 18 jaar in de staat Pennsylvania tegen het licht gehouden. De kinderen die meer dan zeven keer een antibiotica-kuur hadden gekregen waren gemiddeld 1,5 kilo zwaarder dan hun leeftijdsgenoten die niet zoveel medicijnen hadden geslikt.

“Het wordt steeds duidelijker dat er een verband is tussen het gebruik van antibiotica en het toenemen van gewicht”, stelt onderzoeker Brian Schwartz. De oorzaak hiervan is vermoedelijk dat het voedsel anders in het lichaam wordt opgenomen doordat de pillen bepaalde bacteriën uitschakelen die dat werk normaal doen.

Hierdoor neemt het lichaam netto meer calorieën op. “Het is logisch dat deze extra gewichtstoename zich ook na het achttiende jaar voortzet”, aldus de arts.

Antibiotica behoren tot de meest voorgeschreven medicijnen ter wereld. Maar de kritiek op het veelvuldig voorschrijven van de pillen neemt toe, omdat bacteriën zich op den duur leren aanpassen aan de stoffen die het lichaam helpen ze te bestrijden.

Bron: NU.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 47 reviews.