Nederland massaal op dieet

Bijna de helft van de Nederlanders is op dieet of denkt eraan. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op basis van onderzoek door TNS NIPO.

Vooral vrouwen blijken graag af te willen vallen: 54 procent van hen ziet wel iets in een dieet. Bij mannen is dat percentage lager: 38 procent.

Meer dan de helft van de mensen die op dieet zijn zegt af te willen vallen omdat het gezonder is. Voor een kwart is een beter uiterlijk de belangrijkste motivatie; dat is bij jongeren voor 41 procent de voornaamste reden.

Dieet volhouden
Dat de gezondheid zo’n belangrijke motivering is, noemt hoogleraar Voeding en Gezondheid Frans Kok van de Wageningen Universiteit een goede ontwikkeling. “Als je weet dat het goed is voor je gezondheid dan is dat niet alleen een goede reden om te lijnen, het is vooral ook de beste motivatie om het dieet vol te houden.”

“Gezond leven is normaler geworden”, zegt hij in de krant. “Net zoals dat met roken ging.”

Overigens is die motivatie nog geen garantie dat de goede voornemens ook lang stand houden. 55 procent van de ondervraagden had al eens eerder gelijnd.

Nu eindelijk gezond en blijvend afslanken?
De 4 verschillende HCG Afslankkuren van EcomMedics helpen u om in 23 of 30 dagen op een gezonde manier, zonder jojo-effect af te vallen en uw ideale gewicht te bereiken.
Kies hier de HCG Afslankkuur die het beste bij u past! >>

Bron: nos.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 47 reviews.