Nederlanders weten niet goed wat alzheimer kan veroorzaken

Nederlanders weten niet welke leefstijlfactoren een rol kunnen spelen bij het krijgen van de ziekte van Alzheimer.

Dit constateert de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) uit een nieuw eigen onderzoek dat dinsdag gepresenteerd wordt.

Voor de hersenziekte is nog geen geneesmiddel. Wel blijkt uit studies dat gezonde hersenen, gezonde bloedvaten en een gezond hart de kans kunnen verkleinen op het krijgen van alzheimer.

Beweging
Uit het onderzoek komt naar voren dat twee derde van de ondervraagden (66,8 procent) denkt dat beweging geen rol speelt bij het krijgen van de ziekte van Alzheimer. Regelmatige lichaamsbeweging bevordert de bloedsomloop en is dus wel belangrijk voor gezonde hersenen.

Overgewicht en diabetes
Van de ondervraagden weet 38 procent niet dat lichaamsgewicht van invloed is op het kregen van alzheimer. En bijna de helft van de 15.000 ondervraagden weet niet dat suiker, diabetes of het innemen van slaapmiddelen een rol spelen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft (58 procent) van de mensen denkt dat het drinken van alcohol een rol speelt bij het krijgen van alzheimer. In geen enkel onderzoek is aangetoond dat het drinken van alcohol direct een rol speelt bij het ontwikkelen van de ziekte.

Verrassende resultaten
ISAO-directeur Marc Petit noemt de onderzoeksresultaten verrassend. “Dat er zoveel onwetendheid is bij mensen hoe ze hun hersenen gezond kunnen houden. Wetenschappers hebben het sterke vermoeden dat gezonde hersenen wel degelijk een grote rol spelen in het voorkomen en vertragen van alzheimer. En dan is een gezonde leefstijl dus heel belangrijk.”

Petit pleit in de toekomst daarom voor meer wetenschappelijk onderzoek naar preventie en de invloed van een gezonde leefstijl in relatie tot alzheimer.

Gezond ouder worden?
Elegance NextGen tabletten beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf en helpen het verouderingsproces te vertragen. Elegance NextGen helpt rimpels voorkomen, gaat botontkalking tegen, helpt het immuunsysteem te versterken, zorgt voor een betere doorbloeding (onder andere in de hersenen) en bevat een mix van krachtige antioxidanten.

Bron: nu.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 63 reviews.