Selecteer een pagina

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen haalt niet de aanbevolen 8 uur slaap per nacht.

Dat blijkt uit onderzoek van NSMBL onder 4.680 respondenten.

31 procent van de mensen slaapt wel rond de 8 uur per nacht, met daarbij 16 procent die minstens 8 uur per nacht slapen. Een opvallende 30 procent van de vrouwen laat weten rond de 6 uur of minder te slapen.

De website deed dit onderzoek naar aanleiding van het bericht over Sarah Chalmers, waarbij ze een week lang elke dag minder dan 6 uur per nacht sliep. De resultaten waren ‘duidelijk’, aldus Daily Mail.

Slaaptekort en (huid)veroudering
Een onderzoek uit Zweden laat zien dat mensen die kortdurend weinig slapen significant meer hangende oogleden, rode en gezwollen ogen, donkere kringen, bleke huid, rimpels, fijne lijntjes en hangende mondhoeken hebben dan mensen die een goed slapen. Een ander onderzoek (wederom uit Zweden) toonde aan dat mensen die weinig slapen als minder aantrekkelijk en gezond worden beoordeeld. Dr. Baron uit Cleveland deed ook onderzoek naar het effect op de huid van langdurig slecht of te kort slapen. Hieruit bleek dat mensen die langdurig te kort of slecht slapen meer kans hebben op een versnelde huidveroudering. Bovendien herstelt de huid van goede slapers sneller na zonschade of huidirritatie.

Help (huid)veroudering voorkomen
Combineer Elegence NextGen en Elegance Purelift met voldoende slaap om veroudering van huid en lichaam zo goed mogelijk tegen te gaan.

Bron: NU.nl & dr-jetskeultee.nl