Terugkeren op normale gewicht bij obesitas lukt vaak niet

Terugkeren op het normale gewicht na obesitas blijkt erg moeilijk. Vooral mannen slagen hier zelden in, zo blijkt uit onderzoek.
Slechts één op de 210 mannen en één op de 124 vrouwen slaagt erin het oude gewicht van voor de ziekte te hervinden. Dat blijkt uit onderzoek van het King’s College, een universiteit in Londen.

De wetenschappers stellen vast dat de strategieën die momenteel voorhanden zijn om obesitaspatiënten te helpen met afvallen, voor het merendeel niet werken, meldt de BBC vrijdag. De huidige instrumenten daartoe zijn vooral minder calorieën eten en meer bewegen. Volgens de onderzoekers bieden die dus vaak geen soelaas.

Het onderzoek van de universiteit controleerde het gewicht van 278.982 mannen en vrouwen in de periode 2004-2014. Gedurende dat tijdsbestek herwonnen slechts 1283 mannen en 2245 vrouwen hun oorspronkelijke gewicht.

Obesitas is een medische aandoening waarbij zich in het lichaam vet ophoopt. De hoeveelheid vet kan ernstige schade aan de gezondheid toebrengen.

Kunt u wel wat hulp gebruiken om uw ideale gewicht te bereiken en te behouden? Gebruik de HCG Afslankkuur die het beste bij u past >>

Bron: ANP

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 47 reviews.