Kinderen die vaker eten hebben minder vaak overgewicht

Kinderen die verspreid over de dag meer maaltijden eten, hebben minder vaak overgewicht dan kinderen die maar drie keer per dag iets eten.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Harokopio Universiteit in Athene.

De Griekse onderzoekers bekeken elf eerdere studies waarin in totaal 19,000 kinderen van 2 tot 19 jaar werden gevolgd. In deze onderzoeken werden kinderen die vaker dan drie keer per dag aten vergeleken met kinderen die minder vaak aten.

Jongens die meer maaltijden nuttigden, bleken 22 procent minder vaak last te hebben van overgewicht of obesitas. Voor meisjes gold dit verband tussen vaker eten en een gezond gewicht niet zo duidelijk.

Positief effect op de stofwisseling
Vaker eten zou een positief effect kunnen hebben op de stofwisseling. Ook is uit eerdere onderzoeken gebleken dat het overslaan van het ontbijt juist tot gewichtstoename leidt.

Toch bewijst deze analyse nog niet volledig dat vaker eten helpt om op gewicht te blijven. De gebruikte studies waren slechts een momentopname, de deelnemers werden niet gedurende langere tijd gevolgd. Mogelijk hadden de zware kinderen al voor ze deelnamen last van overgewicht en waren ze daarom juist minder vaak gaan eten.

De resultaten van het onderzoek verschenen in het tijdschrift Pediatrics.

Bron: Nu.nl/gezondheid

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5 reviews.