Afvallen makkelijker bij hogere temperaturen

Afvallen gaat makkelijker bij temperaturen boven de 30 graden. Men eet tot een vijfde minder per dag als het kwik naar de dertig graden stijgt.

Dat zegt diëtiste Lynn De Merlier in het AD.

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat bij een temperatuur van 27 graden het energieverbruik van de proefpersonen met 10 procent afnam en bij 30 graden scheelde het zelfs 20 procent. Daarmee neemt de eetlust ook flink af.

Toen de deelnemers daarna een tijd in een kamer bleven waar het maar 16 graden was, lag hun energieverbruik 10 procent hoger dan normaal en steeg hun voedselverbruik met bijna de helft.

“De inspanning die ons lichaam moet doen om op temperatuur te blijven, valt in de zomermaanden voor een groot stuk weg en dus hebben we minder energie nodig”, zegt De Merlier. “Het hormoon serotonine dat instaat voor de eetlust, wordt bij hogere temperaturen in kleinere doses aangemaakt. Het gevolg is: minder honger.”

Wie op dagen met temperaturen boven de 30 graden op kantoor werkt, profiteert nauwelijks van de hitte en haar gevolgen voor de eetlust. De Merlier: “Wie driekwart van de dag doorbrengt in een door airconditioning gekoelde ruimte, zal van het zomereffect niets merken en blijft gewoon dooreten.”

Kun jij wel wat steun gebruiken om je ideale gewicht te bereiken en te behouden?
Kies dan voor de afslankproducten van EcomMedics >>

Bron: NU.nl

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
De waardering van www.ecommedics.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 47 reviews.